min finaste vän sa åt mig | MALIN INGELFELDT

MALIN INGELFELDT

Annons

min finaste vän sa åt mig

Det är som att jag har ett skal runt om mig. Fast det har nog alla människor, bara att alla människors skal är ju olika. Det här med att släppa in folk är inte min starkaste sida. Alltså, att släppa in människor för mycket, att låta dom se alla mina svagheter och rädslor. Att visa mig ledsen eller sårbar är inte heller min starkaste sida. Jag har aldrig ens tänkt tanken på att skriva ett sånt här inlägg, aldrig någonsin. Min finaste vän sa något bra till mig idag, att jag skulle ta bort mitt skal och släppa in människorna runt om mig, att det är okej för mig att vara ledsen och att det är okej för mig att bryta ihop. Och det är nog det här med att bryta ihop som jag är mest rädd för. Det är nog det här med att släppa in människorna runt om mig, att förstå att det är okej att vara ledsen, för det är nog det där som gör mig mest rädd. Jag har förlorat mig själv många gånger, egentligen är det inte något fel med att förlora sig själv, det är ju något man gör hundra tusen gånger om i livet. Jag är inte rädd för att förlora mig själv utan jag är rädd för att jag ska förlora verkligheten, att jag ska förlora mitt fotfäste på jorden och tappa bort mig själv så långt bort som det går. Jag är rädd för att jag ska tappa bort mig själv som jag har gjort förut och den känslan skrämmer mig så mycket. 
Jag ska lyssna på min vän, jag ska visa att det är okej att vara ledsen, att det är okej att bryta ihop. Att allt det här är okej. Att det är okej att släppa in andra människor och vara sårbar. Så det här är mitt första framsteg. Eller framsteg och framsteg vet jag inte, det märker jag när jag har publicerat det här och inte har tagit bort det. 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats